Heç vaxt unutmaram, o ay işdə maaşlar bir həftə gecikdi. Cibimdə cəmi 3 manat qalmışdı, evdə ərzaq bitmişdi və növbəti maaş gününə daha on gün var idi. Dostlar həmişəki kimi axşam çay içməyə çağırırdı, amma mən hər dəfə "işim var" deyə üzr istəyirdim. Əslində işim yox idi, sadəcə küçədə boş gəzib vitrinlərə baxmaqdansa, evdə qalıb televizora baxmaq daha yaxşı idi.
Həmin gün işdən gəlmişdim, soyuducunu açdım, içəridə bir parça pendir və yarım çörək vardı. Pendiri götürdüm, iylədim – turş bir qoxu gəlirdi. Atdım. Çörəyi götürdüm, o da bərkiyib daş kimi olmuşdu. Düşündüm ki, bəlkə çaya bir şey alım. Cibimi yoxladım – 3 manat. Çörək 1 manat, pendir də ən azı 2-3 manat. Alınmırdı. Çayı da qara içmək məcburiyyətində qaldım.
Oturdum, telefonu əlimə alıb sosial şəbəkələrə baxmağa başladım. Dostlarım restoranlarda çəkdirdikləri şəkilləri paylaşırdı, kimisi tətildən yeni qayıtmışdı, kimisi yeni telefon almışdı. Mən isə çay içib boş soyuducuya baxırdım. Bir anlıq özümə yazığım gəldi. Bəs niyə mən də bir şansımı sınamayım? Axı hərdən dostlarla futbol mərcləri edirdik, xırda məbləğlərə. Ona görə də qərar verdim ki, bəlkə onlayn bir şansımı sınayım.
Düzü, əvvəlcə çox inanmırdım. İnternetdə gəzintiyə çıxdım, müxtəlif saytlara baxdım. Nə qədər baxırdımsa, hamısı bir-birinə bənzəyirdi. Amma bir saytın dizaynı digərlərindən daha səliqəli göründü. Bir az araşdırdım, istifadəçi şərhlərinə baxdım, lisenziya məlumatlarını oxudum. Açığı, o an ağlımdan belə keçdi: "plinko mostbet bu oyunların içərisində ən maraqlısıdır, bəlkə onu sınayım?" Amma hələlik sadəcə baxırdım. Saytda qeydiyyatdan keçmək üçün düyməni gördüm, düşündüm ki, niyə də olmasın?
Qeydiyyatdan keçmək çox asan oldu. Ad, soyad, bir neçə məlumat və bitdi. Sonra balansı artırmaq məsələsi qaldı. Cibimdə 3 manat var idi. Gülməli deyilmi? Üç manat. Bir çörək və pendir ala bilməyəcəyim pul. Düşündüm ki, onsuz da aclıqdan ölmərəm, qoy bu 3 manatı oyunlara yatırım. Bəlkə bir az əylənərəm, bəlkə də itirərəm. İtirsəm də, çox itirən bir şeyim yox idi.
Depozit etdim. Ürəyim bir az döyünürdü, çünki bu son pulum idi. Ekrandakı oyunlara baxmağa başladım. Futbol, slotlar, stolüstü oyunlar... Çox seçim var idi. Gəzdikcə bir oyun diqqətimi çəkdi – rəngarəng dairələr, aşağı düşən toplar... Bəli, plinko mostbet oyunlarından biri idi. Qaydaları çox sadə görünürdü. Bir top alırsan, onu buraxırsan, o da aşağı düşür və hansı xanaya düşərsə, o qədər qazanırsan.
Qərar verdim ki, 1 manatlıq mərclə başlayım. Topu buraxdım, ürək döyüntüsü ilə ekrana baxdım. Top sağa-sola dəyə-dəyə aşağı düşdü və... heç nə qazanmadım. Yəni sıfır. Gülümsədim, "əlbəttə" dedim öz-özümə. İkinci top – yenə sıfır. Üçüncü top – cüzi bir qazanc, 50 qəpik. "Yaxşı" dedim, "heç olmasa bir az qayıtdı."
Üç manatımın 2.5 manatı getmişdi. Son 50 qəpiyim qalmışdı. Düşündüm ki, axıra qədər oynayım, qurtarsın. Son topu aldım və buraxdım. Top aşağı düşdü, dəyə-dəyə sağa sola, mən nəfəsimi tutub baxırdım. O, ən aşağı sıraya çatdı və ən böyük rəqəmin olduğu xanaya düşdü – 500 manat.
Donub qaldım.
Ekrana baxıram, rəqəm dəyişmir. 500 manat. Beş yüz. Gözlərimə inana bilmirdim. Düşündüm ki, bəlkə səhvdir, bəlkə animasiyadır. Səhifəni yenilədim. Balans – 502.5 manat. Otağın ortasında dayanıb beş saniyə yerimdə donub qaldım. Sonra qışqırdım. Elə hündürdən qışqırdım ki, qonşular divarı döydü. Amvec mənə heç nə maraqlı deyildi.
Həmin gecə yata bilmədim. 500 manat mənim üçün böyük pul idi. Təxminən bir aylıq maaşım. Ağlımdan milyon fikir keçirdi. Əvvəlcə soyuducunu doldurum, sonra... Bəs sonra? Köhnə telefonum var, onu dəyişim? Yoxsa bir hissəsini anama verim?
Səhər açıldı, işə getməli idim. Amma ağlım hələ də o uduşda idi. İşdə hər zamankı kimi çay içdik, dostlarla söhbət etdik. Heç kimə demədim. Nəyə görə? Özüm də bilmirəm. Bəlkə inanmayacaqlarını düşündüm, bəlkə də "şanslısan" deyib keçəcəklərini.
Axşam evə gəldim, bu dəfə soyuducunu açanda gülümsədim. Düşündüm ki, sabah gedib ərzaq alacam, gözəl bir yemək hazırlayacam. Amma əvvəlcə qərar verdim ki, uduşun bir hissəsini çıxarım. 400 manatı çıxartmaq üçün əmr verdim. Qalan 100 manatla da oynamaq qərarına gəldim. Çünki plinko mostbet oyunu mənə şans gətirmişdi, bəlkə yenə də gətirər?
Pulun çıxması iki gün çəkdi. İki gün ərzində hər saat başı bank hesabıma baxırdım. Nəhayət, pul gəldi. Gözəl hiss idi. Dərhal bazara qaçdım, ərzaq aldım, soyuducunu doldurdum. O axşam özümə əsl ziyafət çəkdim. Sonra anama zəng vurub dedim ki, həftəsonu gələcəm, bir az kömək edəcəm. Səbəbini soruşmadı, amma səsindən sevindiyi hiss olunurdu.
Bu hadisə mənə bir şey öyrətdi – bəzən ən ümidsiz anda ən gözəl şeylər baş verir. O 3 manatı itirsəydim, heç nə dəyişməyəcəkdi, onsuz da aclıqdan ölməzdim. Amma qazandım və bu, həyatımda kiçik bir dönüş nöqtəsi oldu. Əlbəttə, hər gün oynamağa başlamadım, axı bu şans işidir. Amma o günü, o hissi heç vaxt unutmayacağam. Bəzən qara çay içdiyin gecədən sonra ən şirin uduş gəlir.
İlk böyük uduşum, ya da maaş gününə qədər yaşamaq problemi
Modérateur : WIN32-[GG]
-
prettyianthe
- Batcheur débutant